HS2 Ltd har presenterat reviderade planer för Londons HS2-station i Euston

Euston kommer att vara Londons ändstation för höghastighetssträckan HS2 och föra passagerare till hjärtat av London. När stationen är färdig kommer HS2 att mer än fördubbla antalet resande från Euston station under rusningstid och frigöra utrymme på västkustens huvudlinje för fler lokala och långväga pendlartjänster till platser som Watford, Northampton och Milton Keynes. Foto: HS2 project

Dessa planer har omarbetats av ett designkonsortium av Arup, WSP och Grimshaw Architects, i samarbete med HS2:s Station Construction Partner, Mace Dragados.

Designen, som har uppdaterats från 2015, är baserad på en "mindre komplex, mer effektiv station med tio plattformar", sa HS2, och den kan nu byggas i ett enda steg.

 Tre plan

Stationen kommer att ha tre plan och kommer att ha tio 450 meter långa underjordiska plattformar, som kommer att kunna hantera upp till 17 tåg i timmen.

Den marknära hallen blir 300 meter lång och öppnar mot nya offentliga utrymmen i norr och söder. Stationshallen blir 20 procent större än Trafalgar Square, vilket gör den till den största stationshallen i Storbritannien. Den kommer att byggas mellan Coburg Street i väster och den befintliga Euston-stationen.

HS2-minister Andrew Stephenson förklarade:

-Ankomsten av HS2 till Euston ger en gång i livet möjlighet att skapa en ikonisk destination i området, som kommer att hjälpa oss att bygga tillbaka bättre genom att inte bara förbättra ekonomin i London utan hela Storbritanniens ekonomi.

Stor uppgradering till Derby-depån börjar

Arbetet har påbörjats för att återuppbygga East Midlands Railways Etches Park-depå i Derby som förberedelse för ankomsten av de nya bi-mode Aurora-tågen.

Projektet på 35 miljoner pund finansieras till stor del av rullande materielföretaget RockRail och kommer att genomföras i två faser.

Platsen kommer att uppgraderas för Aurora-flottan och sedan kommer nya tågstädområden, ersättningskontor och personalbostäder att läggas till.

Källa: HS2-project