ChargePoint lanserar ny laddningslösning för elfordon

CP6000 är en flexibel AC-laddningslösning för elfordon av alla typer och storlekar. Foto: Charge Point

ChargePoint lanserar CP6000 en flexibel AC-laddningslösning för elfordon tillgänglig för fordon av alla typer och storlekar. CP6000 är designad för den europeiska marknaden. Det är en komplett laddningslösning för företag och fordonsflottor som på ett säkert och effektivt sätt vill förbereda sig för den elektriska mobilitetens framtid.

CP6000 är utformad med fokus på skalbarhet, flexibilitet, tillförlitlighet och för att skapa en förstklassig förarupplevelse. Den erbjuder pålitlig AC-laddning för 1- eller 3-fasström vid en anpassningsbar effekt på 3,7 till 22kw per port.

– ChargePoints uppdrag är att förenkla övergången till elektrisk mobilitet. Som ett resultat av att ChargePoint har hjälpt till att forma laddningsbranschen under de senaste 15 åren, så förstår vi vad som är viktigt för stationsägare och förare, inklusive okomplicerade laddningsupplevelser, skalbar design, kvalitetsprodukter och högklassig service, säger Bill Loewenthal, Chief Product Officer på ChargePoint.

– Laddningsbehoven för elbilar är universella, även om vad och hur vi kör varierar beroende på geografi. CP6000 har designats på våra FoU-anläggningar i Nordamerika och Europa för att tillgodose laddningsbehoven hos företag, fordonsflottor och förare. Utformandet av CP6000 baseras på vår över 10 år långa erfarenhet av att betjäna elbilsförare och alla typer av organisationer. Lösningen erbjuder allt det som verksamheter behöver för att vara en del av den elektriska mobilitetens framtid.

Oavsett om laddningen är tänkt att användas av anställda, kunder, besökare eller fordonsflottor, så står föraren alltid i centrum. Därför har föraren fått stå i centrum även vid utformandet av CP6000. Den topprankade ChargePoint-appen har över 200 000 aktiva laddplatser i sitt nätverk globalt, samt ytterligare 355 000 publika platser, där fordon kan laddas genom roaming-integrationer med andra stora nätverk. Förarstöd för ChargePoint finns tillgängligt på flera olika språk, vilket garanterar de bästa möjliga förarupplevelserna över hela Europa.

CP6000 fungerar sömlöst med ChargePoints mjukvaruplattform, som erbjuder realtidsinsyn kring intäkter, energikostnader och förardetaljer, fullständig kontroll över prissättning och föraråtkomst, samt åtgärdbar rapportering med över 35 förskapade diagram och rapporter. ChargePoints mjukvara innehåller även robusta lösningar för energihantering för att automatiskt minska energikostnaderna, samt stationsbaserade videomeddelanden och över 40 nyckelfärdiga API-integreringar. CP6000 är samtidigt helt kompatibel med Open Charge Point Protocol. Tillsammans gör dessa funktioner det enkelt för kunder att hantera sina laddningsprogram, minska kostnaderna, förbättra användandet och förbereda sig för framtiden.