Nu öppnar de första supersnabbladdarna i Hammerdal och Junsele

OKQ8 och Skellefteå Kraft öppnar två supersnabbladdare, med totalt fyra laddpunkter i Hammerdal och Junsele. Foto: OKQ8

Nu öppnar OKQ8 och Skellefteå Kraft två supersnabbladdare, med totalt fyra laddpunkter i Hammerdal och Junsele. Laddarna har varit installerade och klara länge, men saknat ström på grund av ett tidskrävande tillståndsförfarande. Målet med den stora satsningen på svensk laddinfrastruktur är att öka tillgängligheten för elbilsförare i hela landet genom Sveriges största nätverk, med 800 laddpunkter, fördelade på 300 OKQ8-stationer, senast 2026.

Under tredje kvartalet 2022 var 51 procent av alla nyregistrerade personbilar i Jämtland laddbara. Av dessa laddbara fordon var 74 procent rena elbilar. I Sollefteå kommun ökade antalet laddbara bilar med hela 103 procent under 2021. Under 2022, fram till och med oktober, har det skett en ytterligare ökning med 44 procent och det finns nu 255 elbilar och laddhybrider i kommunen.

– Nu ökar vi tillgängligheten för alla elbilsförare i Hammerdal och Junsele med supersnabbladdning med upp till 150 kW. Genom att göra det enklare och snabbare för kunderna att ladda elbilen så hoppas vi att viljan att byta till elbil ökar, vilket är en viktig del i omställningen mot en hållbar framtid, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

När supersnabbladdarna med totalt fyra laddpunkter öppnar på OKQ8, Sikåsvägen i Hammerdal och Köpmansgatan i Junsele kommer betalning kunna ske smidigt både med vanligt bankkort, laddkort från OKQ8 och med appen OKQ8 Elbilsladdning. Oavsett betalningsform tillkommer ingen extra kostnad för kund.

– Övergången till förnybar el som huvudsaklig energikälla är avgörande för en hållbar samhällsomställning. Bättre laddmöjligheter gör det enklare för fler att ta beslutet att skaffa elbil, säger Sanna Lundström, affärsområdeschef Marknad, Skellefteå Kraft.