Det här händer i E4 Förbifart Stockholm

Intensivt arbete under hösten på E4 Förbifart Stockholm. Karta: Trafikverket

Genomslag i flera tunnlar i södra delarna, trafikomläggningar på Skärholmsvägen, intensivt arbete vid trafikplatserna med gjutning/betongarbeten och två nya entreprenörer på Lovön. Det och många andra arbeten sker under hösten i E4 Förbifart Stockholm.

Mellan Vårby backe i söder och Bredängs trafikplats i norr byggs nya trafikplatser och på- och avfarterna som ska leda till E4 Förbifart Stockholm. På- och avfarterna kommer att ligga i höjd med IKEA och strax söder om Bredängs trafikplats.

Ekerövägen, mellan Tappström och Nockeby, ska breddas med ytterligare ett körfält som ska användas av kollektivtrafiken i rusningstrafik. Drottningholmsbron och Nockebybron breddas och Tappströmsbron ersätts med en ny, öppningsbar bro. Lindö tunnel får ett till tunnelrör för trafiken mot Ekerö. Breddningen av vägen ökar möjligheterna till en effektiv kollektivtrafik vilket leder till mindre köer, ökad framkomlighet och trafiksäkerhet.

Arbetet med den norra entrén in i E4 Förbifart Stockholm fortsätter under hösten med att bygga en betongtunnel, det vill säga ett tak över den sexfiliga motorvägen och in i Akalla bergtunnel. Arbete pågår i området öster om E4:an mot Fyndetskogen samt i området där E4:an tidigare gick. Vägen från både söder och norr, fram till tunneln som ska gå under E4 Uppsalavägen färdigställs under hösten. Därefter påbörjas byggnationen av två, 200 m långa betongtunnlar.