Öppnar ny laddstation för elbilar i Vårby

addstationen i Vårby gård har tio uttag och kan användas av alla som bor i Vårby eller som kommer dit på besök. Foto: Huge

Nu öppnar Huge en helt ny laddstation för elbilar  i Vårby. Laddstationen har tio uttag och kan användas av alla som bor i Vårby – eller som kommer dit på besök. Avgiften för laddning och parkering betalas via appen Easy Park.

– Laddstationen är en del i ett pilotprojekt där vi provar olika typer av laddmöjligheter runt om i våra fastigheter. Inom kort öppnar vi även en ny laddstation vid Skogås centrum. Och vi har flera andra planerade, säger Kenneth Eriksson som projektleder Huges arbete med nya laddplatser.

Bland Huges hyresgäster märks en ökad efterfrågan på laddplatser nära bostaden. Det ligger också i linje med Huges hållbarhetsmål fram till 2030 för minskade utsläpp från personbilar. Idag har Huge laddplatser i Huddinge centrum.

– Samhället och fordonsbranschen har redan valt väg. Den dominerande tekniken idag är elbilar eller så kallade laddhybrider, säger Kenneth Eriksson.

Det kommer att kosta cirka fem kronor/kWh att parkera och ladda sin elbil i Vårby. Priset kan variera över tid mot bakgrund av marknadspriset på el Beroende på bil och årstid förbrukar en elbil 1–3 kWh per mil.

Även i Huges kommande nyproduktion förbereds för ett stort antal laddplatser. Enligt Plan- och Bygglagen finns krav på att förbereda för laddplatser vid nyproduktion som har bygglov efter mars 2021.

– För Huge innebär det att vi förbereder för ett stort antal laddplatser vid vår kommande nyproduktion med 125 hyresrätter intill stationen i Trångsund, säger Kenneth Eriksson.