Försök med mobila sportlovsladdare framgångsrikt

Totalt laddade närmare 500 bilar vid rastplatsen i Ljusdal. Foto: Skistar

De mobila snabbladdarna som ställdes upp i Ljusdal har varit fullt utnyttjade av elbilsförare på väg till och från fjällen, totalt laddade närmare 500 bilar vid rastplatsen. Laddarna är en del i ett större projekt som syftar till att skapa hållbara energilösningar.

– Behovet har varit ännu större än vad vi anade. Redan under första veckan hade vi hundratals besökare vid laddstationen. På helgerna har det blivit kö vid ett antal tillfällen och det har varit bilar här och laddat långt in på nätterna, berättar Jimmy Anjevall vid Jämtkraft, som tillsammans med SkiStar och Audi har satt upp de tillfälliga laddarna i Ljusdal.

Men trots att det stundtals har varit kö till laddstationen var det positiva tongångar bland de som nyttjade de tillfälliga snabbladdarna.

– Vi har fått väldigt positiv respons från våra gäster som passat på att ladda enkelt och smidigt på väg till våra destinationer. Det är glädjande att se att så många väljer att resa hållbart till oss i fjällen, detta är bara början, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar.

Projektet är en del av det samarbete som Jämtkraft och SkiStar startade under hösten 2021, samarbetet ska bland annat utveckla laddinfrastrukturen på och på väg till SkiStars destinationer samt skapa en hållbar resa för SkiStars gäster till destinationerna. Laddstationen i Ljusdal är ett flexibelt koncept från Audi med två så kallade Power cubes som anslöts till det befintliga elnätet.