Delete tar saneringsuppdrag i Skelleftehamn

Delete tar en stor upphandling med Boliden Rönnskär i Skelleftehamn. Foto: Delete.

Miljöserviceföretaget Delete behöver nyanställa i Skellefteå efter att ha vunnit en stor upphandling – ett saneringsavtal med Boliden Rönnskär i Skelleftehamn.

– Det här är ett stort och viktigt uppdrag för oss. Flera rekryteringar väntar för att säkerställa samma höga servicegrad som tidigare, säger Patrik Stenman, platschef på Delete i Skellefteå och Piteå.

Boliden Rönnskär i Skelleftehamn är ett av världens mest effektiva kopparsmältverk och är i dag världsledande på återvinning av elektronik. Nu har miljöserviceföretaget Delete, med drygt tio anställda i Skellefteå, tagit hem ett stort saneringsuppdrag åt Boliden Rönnskär. Avtalet är värt många miljoner och ett viktigt kontrakt för bolaget.

– Vi har jobbat i många år med såväl Boliden som Rönnskärsverken, både under avtalad och ej avtalad tid. Nu känns det extra roligt att få skriva ett kontrakt som löper under flera år, säger Patrik Stenman.

Delete ska hjälpa Boliden Rönnskär med både planerade och oplanerade saneringsuppdrag.

– Det kan handla om en bandtransportör som går av eller spiller över – eller det kan bli stopp i rör och ledningar och transportörer, förklarar Patrik Stenman. Vi finns där för att hjälpa till med saneringen och säkerställa en god arbetsmiljö för personalen. En av våra viktigaste uppgifter är att se till så att det är säkert, både för vår egen personal och kundens.

Tack vare uppdraget kan Delete nu rekrytera fyra personer till Skellefteåkontoret – till att börja med. Det handlar om saneringstekniker och det är ett plus i kanten om man har behörighet för att köra lastbil.

– Vi ska ge både Boliden Rönnskär och våra andra kunder en service i toppklass. Nu ska vi rekrytera ett bra gäng som får vara med oss på resan. Det ser vi fram emot, säger Patrik Stenman. Hög arbetsmoral och att gilla att jobba – det är en perfekt kombination. Vi hoppas på många sökanden, för vi växer hela tiden och är i behov av arbetskraft.

Utöver avtalet med Boliden Rönnskär har Delete den senaste tiden vunnit många nya uppdrag i både Väster- och Norrbotten, vilket inneburit en kraftfull rekrytering i Norrland.

– Vi är jätteglada över att det går så bra och att kunderna litar på oss som en samarbetspartner. Det blir en rolig höst och vi hoppas att det är många som vill komma och jobba med oss, säger Patrik Stenman.

Peter Revay, vd på Delete i Sverige avslutar:

– Det här är en fantastisk nyhet, inte bara för Delete i Skellefteå utan för Delete i Sverige. Avtalet är ytterligare ett kvitto på att vi gör ett bra jobb ute hos våra kunder vilket ger oss förtroende för ytterligare uppdrag. Det känns tryggt för framtiden och kul att vi får vara en del av den pågående expansionen i norra Sverige.