Framtidsfrågor i fokus på GIT-mässan

Från en paneldebatt på Kartdagarna. Foto: Simon Matthis

Utvecklingstakten inom geografisk IT är hög och dess teknik blir allt viktigare. Men det som är nytt idag kan kännas gammalt om ett par år. Följaktligen stod framtidsfrågor i fokus på årets GIT-mässa och den parallella konferensen Kartdagarna.

Under en paneldebatt på Kartdagarna framgick att det rådde delade meningar om huruvida geodatabranschen ligger före eller efter andra branscher. Somliga tyckte att branschen halkat efter medan andra menade att branschen ligger i framkant. De senare pekade på användningen av mobil-appar och andra kartapplikationer som gjort GIS till något som är angeläget för en betydligt bredare grupp än för några år sedan.

Under torsdagen avslutades GIT-mässan.

 - Det har varit en bra mässa. Både utställare och besökare har varit nöjda. säger projektledare Jörgen Nyström i ett pressmeddelande.

Samtidigt var det något färre utställare i år jämfört med föregående år, framför allt saknades vissa mät- och instrumentföretag på årets mässa.

För den parallella konferensen Kartdagarna var situationen delvis den omvända, eftersom den tjuvstartade en dag innan med ett seminarieblock för lärare inom geografisk IT.  ¨

Tillsammans hade GIT-mässan och Kartdagarna 54 utställare och lockade 1 250 mässbesökare och konferensdeltagare.