SAS erbjuder direktflyg till Austin

Foto: SAS

SAS blir det första flygbolaget som flyger direkt från Skandinavien till Austin, Texas för SXSW (South by Southwest), världens största festival för tech, film och musik som inleds den 8 mars. Det skriver flygbolaget i ett pressmeddelande. 

Den populära festivalen South by Southwest i Austin, Texas får nu en direktlinje från Skandinavien under konferens- och festivaldagarna i mars. Totalt kommer fyra flygturer mellan Stockholm och Texas tur-och-retur att genomföras, vilket gör det lättare att komma till och från tech- och musikfestivalen, som drar till sig stora mängder människor från hela världen.

-  SAS har märkt av ett ökande intresse från alla skandinaviska länder att deltaga och därför vill vi göra det lättare för våra resenärer att komma till festivalen, säger Fredrik Henriksson från SAS.

Utöver tech-festivalen sätter SAS även upp en flygförbindelse till SXSW:s musikprogram, som börjar 12 mars. SAS hjälper dessutom till med hotellbokningar, möteslokaler och undersöker även möjligheterna för att öppna en SAS-lounge i Texas under festivalen.

- Tid betyder allt för våra resenärer och vi vill gärna underlätta för dem. Programmet under festivalen är minst sagt hektiskt, med så många intressanta händelser. Vi vill därför gärna spara restid för våra kunder så de får mer tid att lägga på själva festivalen, säger Fredrik Henriksson från SAS.