Ny vd för Nacka vatten AB

Mats Rostö vid Fisksätra vattentorn. Foto: Nacka kommun / Fredrik Hjerling

Den 1 september startar Nacka vatten AB, Nacka kommuns nya bolag för VA- och avfallstjänster. Nu är det klart att Mats Rostö blir vd för det nya bolaget.

- Något av det viktigaste när en kommun expanderar är VA- och avfallsfrågorna. Det innebär stora utmaningar att bygga ett hållbart samhälle. Det ska bli mycket spännande att leda den resan, säger Mats Rostö. 

Mats Rostö kommer närmast från uppdraget som vd för Gästrike Vatten, ett VA-bolag som ägs av fyra kommuner och som Mats Rostö startade för åtta år sedan. Sammanlagt har Nacka vattens nye vd över 25 års erfarenhet av VA- och samhällsbyggnadsfrågor.

I stadsutvecklingen arbetar Nacka kommun med attraktiva livsmiljöer. Det innebär bland annat att dagvatten kan vara ett synligt inslag i samhället.- Nacka ska vara bäst på att vara kommun, en viktig del är att vatten och avfall fungerar för Nackaborna.- Dagvattenhantering ser många som ett problem som man vill leda bort, men man kan även se dagvatten som en möjlighet att bidra till bra intryck och ge positiva värden för boendemiljön, säger Mats Rostö som tillträder tjänsten som vd den 1 november.