AFRY tecknar ramavtal med MSB gällande informations- och cybersäkerhet

Den säkerhetspolitiska situationen med krig i vårt närområde sätter ytterligare krav på samhällets robusthet vid IT-störningar och cybersäkerhetshot. Foto: AFRY

AFRY och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har skrivit flera ramavtal som möjliggör AFRY:s leverans av konsulttjänster inom informations- och cybersäkerhet.

Det ökade användandet av digitala lösningar och tjänster i samhället innebär att kraven på informations- och cybersäkerhet ökar markant. Den säkerhetspolitiska situationen, särskilt med tanke på konflikter i vårt närområde, betonar vikten av att samhället är robust och redo att hantera IT-störningar samt cybersäkerhetshot.

Ramavtalen täcker områden som IT/OT expertstöd, IT-säkerhetsspecialister, moderna ICT-nät och systemadministration inom IT-säkerhet.

– MSB har en viktig roll för att stärka samhällets motståndskraft och bidrar till att utveckla samhällets förmåga att hantera olika typer av krissituationer. Vi är stolta över den bredd av informations- och cybersäkerhetstjänster vi kan tillhandahålla och ser fram emot samarbetet med MSB, säger Filip Enander, affärsenhetschef för cybersäkerhet på AFRY.