GARO och OKQ8 i samarbete om elbilsladdning

OKQ8 en viktig samarbetspartner för GARO. Foto: Garo

GARO har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med OKQ8 avseende GAROs produkter för elbilsladdning. Produkterna ska användas i OKQ8s helhetskoncept inom laddning av elbilar för att skapa en enklare vardag för elbilsförare.

Produkterna som ingår i samarbetet är GAROs produkter för elbilsladdning såsom publika laddstationer, laddboxar samt tillbehör. Avtalet ger OKQ8 i Sverige och i Danmark tillgång till GAROs sortiment men kan även utökas till ytterligare länder i Europa där OKQ8 med systerbolag har verksamhet.

– OKQ8 är en viktig samarbetspartner för GARO. De har ett fokus på hållbarhet som gör att våra produkter passar bra in. Vi ser fram emot att samarbeta med OKQ8 under kommande år, kommenterar Patrik Andersson, vd och koncernchef på GARO.

OKQ8 erbjuder redan idag snabbladdning på ett 40-tal av sina drivmedelsstationer, men utökar nu sitt erbjudande genom att lansera ett helhetskoncept för både privatpersoner och företag, som innefattar laddutrustning, installation och drift. Erbjudandet inkluderar också tillgång till publik laddning.

– GARO har lång erfarenhet av att tillverka elprodukter vilket är något vi tycker återspeglas i den höga kvalitet laddstationerna håller. Med ett produktutbud som täcker in både laddare lämpliga för våra stationer samt för privat laddning hemma eller på arbetsplatsen är GARO en attraktiv samarbetspartner som delar OKQ8s vision om en enklare vardag för elbilsförare, säger Erik S. Moglia, Fuel Manager på OKQ8.