I samarbete för utbyggnaden av snabbladdningstjänster i Europa

Kempower och Virta, ledande företag inom elbilsladdning, inleder samarbete. Foto: Virta

Kempower inleder ett samarbete med Virta - en av de största och snabbast växande laddningsplattformarna för elfordon i Europa. Det kombinerade erbjudandet från de två finska företagen kommer att hjälpa europeiska leverantörer av laddningstjänster för elbilar att svara på den akuta efterfrågan på snabbladdning på ett snabbt och skalbart sätt.

Som en del av samarbetet börjar Virta tillhandahålla Kempower DC-snabbladdare till sina kunder på den europeiska marknaden. Virtas smarta laddningsplattform gör det möjligt för offentliga och privata aktörer att tjäna pengar på sina snabbladdningstjänster för elbilsförare. De första snabbladdningshubbarna med Kempower DC-snabbladdare kommer att installeras för Virta-kunder i Sverige och Finland under sommaren, följt av Frankrike, Tyskland och Storbritannien.

Med en lokal leveranskedja och produktion i Finland ligger företagen nära både den nordiska och europeiska elfordonsmarknaden, vilket möjliggör smidig leverans, idrifttagning och drift för kunderna.

Virta är ett av Europas snabbast växande företag för tredje året i rad, enligt Financial Times Europes 1000 snabbast växande företagsranking som publicerades i mars 2022. För närvarande kör över tusen kunder i mer än 30 länder sina laddningstjänster på Virtas smarta laddningsplattform vilket gör det till ett av de största nätverken i Europa.

Kempower, noterat på Nasdaq First North Growth Market Finland, har haft en stark tillväxt de senaste åren och etablerat en stark närvaro i Norden och Europa. År 2021 var det Lahtisbaserade företagets tillväxt 741 procent och uppgick till 27,4 miljoner euro, drivet av stark efterfrågan i hela Europa.

– Vi är glada att gå samman med Virta för att erbjuda våra skalbara, modulära och användarvänliga snabbladdningslösningar till elbilsförare över hela Europa. Det är också fantastiskt att arbeta med ett annat finskt teknikföretag för att stödja båda företagens tillväxt och framgång, säger Tomi Ristimäki, vd för Kempower.

– Vi valde Kempower som vår partner på grund av deras unika DC-snabbladdningslösning och den höga kvaliteten på deras produkter. Virtas smarta laddningsplattform i kombination med Kempowers laddare ger laddningsnavoperatörerna unik flexibilitet och skalbarhet, vilket möjliggör en snabb start av verksamheten och enkel expansion av laddningskapaciteten i framtiden. Den europeiska försäljningstillväxten för elbilar kräver mer omfattande snabbladdningstjänster, och med detta samarbete är vi redo att svara på utmaningen, säger Jussi Palola, vd för Virta.