Utbredd roamingrädsla bland svenskarna

Arkivbild

Att oroa sig för höga mobilkostnader i samband med utlandsresor känner många igen sig i. Över hälften av svenskarna (54 procent) har oroat sig för höga roamingkostnader när de varit utomlands och var fjärde svensk har drabbats av oförutsett höga mobilkostnader vid resa utomlands. Det visar en ny undersökning som Novus har gjort på uppdrag av Tre.

Nära var fjärde svensk har till och med lämnat mobilen hemma, eller stängt av den helt, under en resa av oro för höga mobilkostnader. Nästan var tredje svensk kollar sina barns eller partners telefon på semestern för att kontrollera att de till exempel har slagit av mobildata.

– Med lanseringen av 3Världen ritar vi om den svenska mobilmarknaden och tar på oss ledartröjan. Vi är övertygade om att 3Världen kommer att tas emot väl på den svenska marknaden, säger Johan Johansson.

För att svenskarna ska kunna använda mobilen i större utsträckning utomlands lanserar Tre idag tjänsten 3Världen. Det innebär att Tre-kunder nu har möjlighet att surfa som hemma i totalt 80 länder.

– Uppkoppling har nästan blivit en mänsklig rättighet. Vi reser allt mer och vill kunna använda mobilen avslappnat när vi är iväg, utan oro för höga mobilräkningar. Med 3Världen kan man surfa som hemma i stora delar av världen. Med tjänsten fångar vi upp över 90 procent av våra kunders roaming, säger Johan Johansson, vd på Tre.

Sommaren 2017 togs roamingavgifterna bort inom EU. Nu utökar Tre erbjudandet och ger både privat- och företagskunder möjlighet att surfa som hemma i totalt 80 länder.