Tre lanserar 5G-bredband för företagsmarknaden

I Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Linköping, Jönköping och Helsingborg har Tre god 5G-täckning. Arkivbild

Nu lanserar Tre 5G-bredband för företagsmarknaden, något som möjliggör höga surfhastigheter för de som inte kan eller vill ha fiber, eller vill ha ett komplement till sin nuvarande uppkoppling.

– Nu kan vi erbjuda våra företagskunder bredband via 5G. Många företag vill ha ett pålitligt komplement till sin nuvarande uppkoppling eller erbjuda sina anställda snabbt internet över 5G på hemmakontoret, säger Haval van Drumpt, vd på Tre Sverige.

5G-uppkoppling kräver att man har sitt hemmakontor på de platser där Tre byggt ut sitt 5G-nät. I Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Linköping, Jönköping och Helsingborg så har Tre-kunder ofta inte längre än 150 meter till närmaste 5G-mast.

Det nya företagsabonnemanget heter 3Företag Bredband Max och innefattar obegränsad surf på 5G-nätet. Till abonnemanget kan man lägga till två nya hårdvaror med den senaste tekniken med stöd för både 4G och 5G. Abonnemang lanseras till ett trevligt pris, för att så många som möjligt ska få chansen att uppleva kraften i 5G-nätet. 

– Vi är väldigt stolta över vårt 5G-nät och vill ge alla möjlighet att testa bredband, därför lanserar nu tjänsten med ett mycket bra introduktionspris. Med det sagt arbetar vi parallellt om hela bredbandsportföljen och kommer att höja priset på 5G-bredband i höst, fortsätter Haval van Drumpt.

Tre har sedan 5G-utbyggnaden började prioriterat en jämn och hög täckning i Sveriges största städer. I de centrala delarna av Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Linköping, Jönköping och Helsingborg har Tre idag mycket god 5G-täckning för höghastighets-5G. Utbyggnaden fortsätter sedan i hela landet med fokus på städer över 20 000 invånare.

Med 5G kan man surfa, dela innehåll och hålla videomöten i högre hastighet och kvalitet än tidigare. Normalhastigheten i Tres vanliga 5G-nät ligger mellan 10 och 100 megabit per sekund, medan normalhastigheten i Tres höghastighetsnät, kallat 5G+, ligger mellan 200 och 600 megabit per sekund. På de platser där 5G-täckningen är som bäst finns det möjlighet att surfa i över 1 gigabit per sekund.