F-Secure släpper app för total cybersäkerhet

F-Secure introducerar en allt-i-ett-säkerhetsapp. Arkivbild

Cybersäkerhetsleverantören F-Secure har släppt en ny version av företagets flaggskeppslösning Total för att tillhandahålla allt-i-ett-säkerhet, integritets- och identitetsskydd genom en enda app som fungerar för varje familjemedlem på varje enhet.

– Föräldrar som vill skydda sina barn, deras enheter och deras data måste vanligtvis utstå 10–20 installationer för att säkra en familj. Det är inte bara slöseri med tid, det är en stor tröskel för effektivt skydd, säger Timo Laaksonen, Executive Vice President, Consumer Security, F-Secure.

– Total minskar dessa installationer till en tredjedel så att du lägger så lite tid på att skydda dina enheter som möjligt. Det resulterar i en bättre upplevelse och en mer fullständig känsla av säkerhet.

Den nya versionen inkluderar ID PROTECTION, en genomgripande lösning som:

  • Skyddar identiteterna för alla familjemedlemmar med F-Secures intrångsdetektering och underjordisk webbövervakning 
  • Bekämpar ID-stöld genom att göra det enkelt att skapa starka och unika lösenord och synkronisera dem på alla enheter 
  • Kopplar kunder till personlig assistans för hjälp med att lösa även de mest komplexa identitetsstöldincidenter 

 Den kompletta lösningen ger fullständig säkerhet och integritet på alla stationära datorer, telefoner och surfplattor, vilket inkluderar bekymmersfri shopping och bankskydd. Dessutom kan föräldrar upprätta digitala gränser var som helst de eller deras barn går genom att använda familjeregler och fjärrstyrning av enheter via föräldraappen.

En färsk F-Secure-undersökning visade att 61 procent av internetanvändarna tycker att det känns omöjligt att skydda alla sina anslutna enheter. Släppet av den nya versionen av Total sker samtidigt som när cyberhoten ser ut att öka. I samma undersökning ökade andelen konsumenter som rapporterade att ha hanterat cyberbrottslighet under de senaste 12 månaderna från 29 procent 2020 till 34 procent 2021, en ökning med 17 procent från år till år.