Stärker cybersäkerheten inom kritisk infrastruktur

TXOne Networks och AFRY ingår ett nytt samarbete för att stärka säkerhetsarbetet i drifttekniska system. Arkivbild

TXOne Networks och AFRY, verksam inom teknik, design och rådgivning, meddelar idag att man ingår ett nytt samarbete. Tillsammans ska de arbeta för att skydda sina gemensamma nordiska kunders drifttekniska system mot cyberattacker. TXOne Networks omfattande utbud av lösningar och tjänster för övervakning och skydd av nätverk och slutanvändare, tillsammans med AFRYs djupa kunskap inom cybersäkerhet och riskhantering, hjälper till att minska komplexiteten i säkerhetsarbetet, för kontinuerlig säkerhet i hela ekosystemet.

TXOne Networks och AFRYs grupp av digitala utvecklare, AFRY X, kommer tillsammans att förse kunder inom industriell automation med skyddet de behöver för att säkra sårbara OT-miljöer och hålla driften igång. Det kommer stärka företags förmåga att skydda sig, agera på och återhämta sig från cybersäkerhetsincidenter. Tillsammans stöttade TXOne och AFRY kunden med virtuell patchning, detaljerad brandväggskontroll för drifttekniska nätverksprotokoll, sökning efter och åtgärd av skadliga program i föråldrad teknik, samt förmågan att hantera de verkliga nätverksutmaningarna i en komplex produktionsmiljö med flera leverantörer. I några fall ersattes befintlig utrustning.

– För att ytterligare stärka vår kundservice och utbudet av lösningar i Norden, behöver vi en kompetent och erfaren partner som AFRY, säger Amir Nickel, Sales Director Nordics på TXOne Networks.

Cybersäkerhetsleverantören Trend Micro, som är före detta moderbolag och produktutvecklingspartner till TXOne Networks, är också del av samarbetet med AFRY. Andreas Christensen, Regional Director Nordics på Trend Micro beskriver samarbetet:

– Trend Micro växer just nu otroligt snabbt inom OT-säkerhet i Norden och det här samarbetet är en otrolig möjlighet för oss att ytterligare stötta våra kunder och partner. Nordiska företag har stora utmaningar med att säkra sina drifttekniska miljöer och tack vare våra partner är nu Trend Micro och TXOne på rätt plats vid rätt tillfälle och kan erbjuda de bästa lösningarna för att säkra kundernas uppkopplade värld av OT och IT.

–  Vi ser ett behov av starka aktörer som kan hjälpa företag med den ofta eftersatta säkerheten för OT-system, för ett säkrare samhälle och en fortsatt konkurrenskraftig industri, säger Gustav Sandberg, Business Unit Manager Cyber & Communication Systems hos AFRY.