ChargeNode förvärvar Opigo

ChargeNode förvärvar Opigo och blir en av Sveriges största laddoperatörer. Foto: ChargeNode

ChargeNode Group förvärvar Opigo och blir därmed en av Sveriges största laddoperatörer med över 12,000 laddpunkter.

– Förvärvet är strategiskt viktigt och stärker ChargeNodes ledande roll inom storskalig elbilsladdning. Med Opigo blir vi en heltäckande laddpartner som kan skräddarsy storskaliga laddlösningar utifrån varje kunds unika behov, säger Kristian Sandahl, vd för ChargeNode Group.

Opigo, som grundades 2019, har på kort tid etablerat sig som en ledande laddpartner till Bostadsrättsföreningar och företagskunder med behov av storskaliga laddsystem för elbilar. Bolagets devis ”Bekymmersfri elbilsladdning” innebär att man tar ett helhetsansvar inklusive projektering, installation och drift av laddpunkter. Bolagets egenutvecklade mjukvara EV Core driftar idag över 7 000 laddpunkter och man är återförsäljare av laddboxar från ett flertal ledande tillverkare.

– Förvärvet innebär att Opigo kommer kunna erbjuda ChargeNodes laddsystem och vi blir först i Sverige med att erbjuda både laddboxar och ChargeNodes lösningar i en gemensam laddtjänst för kunder, säger Magnus Lind, vd på Opigo.

Sedan tidigare äger ChargeNode Group även ChargeNode Europe som erbjuder smarta och driftsäkra laddsystem för storskalig elbilsladdning baserad på en egenutvecklad och patentsökt laddteknik. Tekniken sänker driftskostnad men även möjliggör mer estetiskt tilltalande laddplatser.

Kristian Sandahl, vd ChargeNode Group kommenterar: ”Opigo är ett perfekt komplement till ChargeNodes egna erbjudande för storskaliga laddsystem. Tillsammans kan våra kunder alltid får den bästa laddlösningen oavsett om det innebär traditionella laddboxar, ChargeNodes laddsystem eller en kombination av båda. Teamet på Opigo har på kort tid byggt en stark marknadsposition som en ledande laddoperatör och vi är otroligt glada av att välkomna Opigo som en del av vår snabbt växande företagsgrupp.”

– Som laddoperatör är vår uppgift att förenkla våra kunders vardag genom att erbjuda en laddtjänst som fungerar bekymmerfritt oavsett vilken hårdvara man väljer att installera. Vi har länge imponerats av ChargeNodes laddlösning vad gäller estetik och driftsekonomi så vi ser ett stort värde i att nu även kunna erbjuda deras lösning till våra kunder, säger Magnus Lind, vd Opigo.