Vinnaren i InfraAwards utses

Fem bidrag har gått till final i tävlingen InfraAwards. Foto: Trafikverket

För sjätte året ska vinnaren i tävlingen InfraAwards utses. Fokus är innovationer med starka affärsidéer och en vilja att göra samhället vi bor i lite bättre, via snabbare och mer resurseffektiv utveckling av transportinfrastrukturen.

I årets upplaga av tävlingen har cirka 20 intresseanmälningar från företag kommit in. Med utgångspunkt i snabbare och resurseffektivare utveckling har de tävlande tagit fram lösningar för transportinfrastrukturen. Lösningarna fokuserar på att ge nytta i samhället och ska kunna komma till användning inom några få år.

Fem bidrag har gått till final, där vinnaren får 100 000 kronor och finansiering för att ta sin idé vidare i projektform. Pontus Gruhs från Trafikverket är en av jurymedlemmarna som nu ska vaska fram vinnaren.

– Det här är ett spännande och roligt uppdrag och framför allt är det mycket stimulerande att lyfta fram goda idéer som skapar nytta och bidrar till att transportsystemet snabbt blir hållbar, smart och resurseffektiv, säger Pontus.

Trafikverket är medlem i InfraSweden2030 som anordnar innovationstävlingen. Bidragen bedöms utifrån implementering, nytta för transportinfrastrukturen, positiv påverkan på miljö, klimat samt marknadspotential.