Armatec förvärvar NordiCold

På bilden från vänster: Fredrik Ståhl, Elisabet Alfredsson, Hans Jannemark. Foto: Ernströmgruppen

Armatec koncernen, som ingår i Ernströmgruppen, har idag förvärvat 100 procent av aktierna i NordiCold. Nordicold är en svensk leverantör inom kyl- och ventilationsbranschen som utvecklar, marknadsför och säljer ett noggrant utvalt produktsortiment inom fläktar och komponenter för kyla, värme och VVS. Med en bred och djup kunskap inom detta produktområde och stort fokus på kundbehov och teknisk utveckling har Nordicold sedan 1968 utvecklad verksamheten till att idag omsätta cirka 50 miljoner kronor med 12 anställda i Göteborg. 

Bolaget har byggt sitt varumärke genom att utveckla dess kärnvärden genom långsiktiga relationer med personligt engagemang, kompetens och helhetssyn. Elisabeth Alfredsson och Hans Jannemark väljer nu att överlåta bolaget, de kommer fortsätta att leda verksamheten och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med kunder och leverantörer. 

– Som ägare till Nordicold vill vi se att verksamheten fortsätter utvecklas. Armatec är en stark och kompetent ägare som kan ge bättre möjligheter att utveckla verksamheten samtidigt som det stärker Armatecs strategiska satsning i att bli en heltäckande partner till sina kunder, säger Elisabeth Alfredsson, vdNordiCold.

– Armatec koncernen är sedan tidigare starka inom VVS och Industri och Nordicold kompletterar med sin starka position inom kyla denna verksamhet väl. Jag ser fram emot den kommande resan att fortsätta utveckla Nordicolds sortiment och kunder och är glad över att Elisabeth Alfredsson och Hans Jannemark ägare till Nordicold har valt Armatecgruppen som ny ägare, säger Fredrik Ståhl, CEO Armatecgruppen.