Lambertsson står för helhetslösning vid vägbygge

Lambertsson skriver avtal med byggbolaget Entry. Foto: Peab

Lambertsson är en av Skandinaviens största uthyrare och tjänsteleverantörer inom bygg- och industrilösningar. Som ett led i bolagets expansion i Dalarna har Lambertsson nu slutit ett avtal om att tillhandahålla produkter och tjänster när sju kilometer av väg 66 mellan Östra Tandö och Bu byggs om och förbättras.

Lambertsson kommer att stå för hantering och underhåll av skyltar och skyddsanordningar längs vägen samt leverera anläggningsmaskiner, liftar, byggström och övrigt som krävs för projektet.

– Arbetet pågår till sommaren 2023 och eftersom vi kan erbjuda en helhetslösning så blir det enkelt för Entry. De har samma kontaktperson hos oss under hela perioden och vi är med från start till klart, säger Jonatan Persson.

Väg 66 är viktig för såväl Malung som turistanläggningarna i Sälenfjällen. Den aktuella sträckan är smal med bitvis dålig sikt och flera snäva kurvor. Ombyggnationen innebär bland annat upprustning av 4,5 kilometer, 2,5 kilometer nysträckning, fyra nya broar samt gång- och cykelvägar.

– Det här blir ett viktigt jobb för oss. Det kommer leda till fler uppdrag i regionen när vi syns längs vägen, säger Jonatan Persson.

Entry ser flera fördelar med att samarbeta med Lambertsson.

– Vi valde att anlita Lambertsson för att det var totalekonomiskt fördelaktigt samt att vi såg stora fördelar med närheten till Sälen och Lambertssons lokalisering där.