Första snabbladdstationen i Kramfors installerad

Ny snabbladdstation i Kramfors centrum. Foto: Kramfors kommun

Den första snabbladdstationen för elbilar i Kramfors kommun är nu i drift. Investeringen har fått 50 procent investeringsstöd från Klimatklivet. Över hälften av utsläppen av växthusgaser som produceras i Kramfors kommun härstammar från transporter och det är därmed viktigt att ställa om till hållbara transporter och arbeta enligt Agenda 2030.

– Det är roligt att Kramfors kommun nu fått sin första snabbladdare. Det är ett viktigt steg i utvecklingen för att bli en hållbar kommun och i vårt arbete med Agenda 2030, säger Malin Svanholm (S), kommunalråd i Kramfors.

Kramfors kommun har byggt laddinfrastruktur runt om i kommunen på ett anta platser, hittills i Lunde, Bollstabruk, Lugnvik, vid Ådalshallen och Kramfors resecentrum. Dessa laddstationer är destinationsladdare som har en laddkapacitet på upp till 22 kW.

Snabbladdstationen är en DC laddare med en effekt på 50 kW och gör det möjligt att ladda sin elbil snabbare. Den har även sällskap av en destinationsladdare på 22 kW. Totalt finns därmed fyra laddplatser för elbilar utanför gallerian.

– Placeringen av snabbladdstationen utanför Gallerian Christoffer då det är en viktig etablering för utvecklingen till ett hållbart samhälle samt service till stans och gallerians besökare, säger Eleonora Asplund (S), ordförande i Krambos styrelse.