Goda utsikter för hållbar infrastruktur spår NRC

NRC Group har mer än 2 000 yrkesverksamma i Norge, Finland och Sverige. Foto: NRC

– Vi ser fortsatt starka utsikter för investeringar i hållbar infrastruktur 2021, vilket bekräftas av budgetförslag i alla tre länderna. Vår huvudprioritet är att vinna nya projekt på rätt villkor. Detta är nyckeln till att kunna utveckla våra medarbetare, vår organisation och ett hållbart företag för framtiden, säger Henning Olsen, Vd för NRC Group.

Intäkterna för tredje kvartalet uppgick till 1,956 miljarder norska kronor, en tillväxt på 6 procent mätt mot tredje kvartalet 2019. Orderstocken uppgick till 6,8 miljarder norska kronor i slutet av september efter att ha vunnit 341 miljoner norska orderingångar under kvartalet. Rörelseresultatet före avskrivningar och M&A-kostnader (EBITA) uppgick till 88 miljoner norska kronor (105 miljoner norska kronor under tredje kvartalet 2019).

– Vi har ett fortsatt starkt fokus på riktlinjer och policyer för att hantera COVID-19-utbrott. Våra anställda har snabbt börjat arbeta hemifrån och säkerställt kontinuitet under detta kvartal. Detta fokus är, och kommer att fortsätta vara, avgörande för att stödja våra kunder framgångsrikt. Jag vill ta tillfället i akt att tacka våra nästan 2000 anställda för den insats och det högkvalitativa arbete som levererats under detta kvartal, avslutar Olsen.