Eleda Group köper Västkustens Anläggnings AB

Västkustens Anläggnings AB säljs. Foto: VK.AB

Eleda Group har förvärvat samtliga aktier i Västkustens Anläggnings AB, VK.AB, som erbjuder komplexa VA-entreprenader samt diverse mark- och anläggningsarbeten. Bolaget, som är baserat i Mölndal och aktivt i Göteborgsområdet, kommer att utgöra ett dotterbolag till Eleda Groups regionbolag Mark & Energibyggarna. VK.ABs nuvarande vd Bo Eriksson fortsätter i sin roll framöver, samt är nu delägare i Eleda Group.  

– VK.AB är en stark lokal aktör på den växande lokala Göteborgsmarknaden. Bolaget har uppvisat en stabil och växande omsättningsnivå med god lönsamhet och stark kassagenerering. VK.AB kommer att tillföra koncernen specialistkompetens inom bland annat komplexa VA-arbeten. Förvärvet innebär att Mark & Energibyggarna kommer att bredda sitt tjänsteutbud med VK.ABs djupa kompetens, samtidigt som vi kan dela operativa resurser, säger Johan Halvardsson, koncernchef Eleda Group och vd Mark & Energibyggarna.

VK.AB har sitt huvudkontor i Mölndal med verksamhet främst i Göteborgsområdet. Bolaget utför komplexa VA-entreprenader samt diverse mark- och anläggningsarbeten. Under 2018 omsatte bolaget drygt 80 miljoner kronor och hade ett 20-tal medarbetare. Bolaget har långa relationer med ramavtalskunder med bland annat olika förvaltningar inom Göteborgs stad.

– Vår verksamhet har utvecklats mycket positivt de senaste åren och att bli en del av Mark & Energibyggarna känns som ett naturligt nästa steg i VK.AB:s utveckling. Genom att bli en del av en större koncern kommer vi kunna dra fördelar av bland annat Eledas processer och system vilket ger oss goda förutsättningar för skalbarhet och fortsatt lönsam tillväxt, säger Bo Eriksson, vd för VK.AB.