Romina Pourmokhtari invigde ny laddstation för tung trafik i Sollentuna

Romina Pourmokhtari klippte band tillsammans med representanter från Skellefteå Kraft, OKQ8 och Volvo Lastvagnar. Fotograf: Pelle Lundberg

Nyligen hölls en invigningsceremoni för en ny laddstation för tung trafik i Sollentuna, norr om Stockholm. Romina Pourmokhtari, Sveriges klimat- och miljöminister, höll ett invigningstal och ceremonin inkluderade bandklippning med representanter från Skellefteå Kraft, OKQ8 och Volvo Lastvagnar.

Laddstationen med totalt två laddare är belägen vid Volvo Truck Center på Knistavägen i Sollentuna. Under invigningen samlades både befintliga och nya kunder, tillsammans med lokalpolitiker och andra intressenter. De närvarande fick ta del av inspirerande tal, framförallt från Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.

– Jag är så glad över att ha fått vara med och fått delta vid denna ”milstolpe”. Jag ser varje laddstation och varje laddstolpe som ett viktigt steg mot att elektrifiera transportsektorn. Ert initiativ har lett till att vi inviger något konkret och handfast som kommer att främja den utvecklingen. Jag vill tacka Volvo Lastvagnar, Skellefteå Kraft och OKQ8 för ert viktiga arbete med att bygga ut fler publika laddstationer - och för att ni ser till att de tunga transporterna för varje år blir mindre betungande för vårt klimat, säger Romina Pourmokhtari.

Laddstationen är öppen för alla tunga fordon och personbilar, med två laddare med en effekt på 350 kW.

OKQ8, Skellefteå Kraft och Volvo Lastvagnar Sverige har tillsammans fått stöd från Energimyndigheten för att skapa ett stort nätverk av publika laddstationer för tung trafik. Detta nätverk kommer att underlätta transporter inom och mellan olika regioner, med sammanlagt 41 platser fördelade mellan Volvo Lastvagnars återförsäljare och OKQ8:s anläggningar.