Open Infra satsar på utbyggnaden av fiber

Open Infra lade 3 000 000 meter fiber i Sverige och 2020. Arkivbild

Open Infra är en av aktörerna som gräver mest just nu på landsbygden, under 2019 grävde Open Infra 3 000 000 meter fiber i Sverige och 2020 ser ut att landa på samma siffra, om inte mer. Just nu samlar företaget in anmälningar för fiberanslutning i Hofors, Huddinge, Norberg, Trollhättan, Alingsås och Skövde.

– Fiber har varit på tapeten länge i vårt område och flera fiberåterförsäljare har varit här genom åren. Vi är en samfällighet med villor och kedjehus där det mesta är byggt på slutet av 70-talet och där man inte riktigt känt att man behövt fiber tidigare. Men timing och Open Infras möjlighet att dela upp betalning har troligtvis resulterat i att intresset blivit så stort, säger Gunnar Levin som är ordförande i Tusenfotingens Samfällighetsförening i Södra Ryd, Skövde.

I skrivande stund har över 72 procent sagt ja till fiber i Södra Ryd där vi haft öppet hus med drop-in utomhus i öppet tält med anledning av Covid-19. I Skogås, Kumla, Täby, Nynäshamn och Växjö har Open Infra kommit så långt att det är dags att börja gräva och dra fiber. Underentreprenörer, grävare, installatörer och tekniker följer regler för vad som gäller för arbete ute i fält med anledning av Covid-19.