Peab tar vägdriften i Kungsbacka

Peab tar över vägdriften av de statliga vägarna i Kungsbacka på uppdrag av Trafikverket. Bild: Kasper Dudzik

Peab tar över vägdriften av de statliga vägarna i Kungsbacka på uppdrag av Trafikverket. Uppdraget är på fyra år med option på ytterligare två år. Peab ska säkerställa att vägarna är säkra och framkomliga för trafikanterna. På vintern innebär det snöröjning och halkbekämpning med beredskap dygnet runt. Under barmarksäsongen ingår vägreparationer, avvattning samt reparationer och uppsättning av vägmärken och vägräcken. Totalt rör det sig om sträckor på cirka 650 kilometer.

– Vi är stolta över att få förtroendet att sköta om vägarna i Kungsbacka. Det är ett område med blandat klimat och landskap med allt från kust till högre terräng och artrika vägkanter. Flera av våra medarbetare bor i området och har god lokalkännedom och har väl inarbetade samarbeten med lokala underentreprenörer, vilket jag ser som en stor fördel, säger Christer Andersson, arbetschef på Peab.

Peab har sedan den 1 januari 2021 samlat all sin verksamhet inom statlig vägdrift i en sammanhållen region som verkar över hela Sverige. Totalt arbetar Peab med 23 av Trafikverkets 108 driftområden och är därmed en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift.

 – Att arbeta med drift och underhåll är verkligen att göra skillnad varje dag. Att vi bidrar till att vi har säkra och trygga vägar är ett viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare och något vi är mycket stolta över, säger Christer Andersson.

– Med Peabs tidigare erfarenhet av vägunderhåll inom det trafikintensiva Storgöteborgsområdet, ser vi på Trafikverket fram emot ett samarbete med Peab i Kungsbacka. Vi är glada över att Peab vill bidra med att ta hand om medborgarnas vägar och medverka till Trafikverkets mål om en hållbar, trafiksäker och tillgänglig anläggning, säger Charlie Dib, enhetschef på Trafikverket.