Ramundberget skapar fjällens största laddplats

Genom centraliserad laddteknik kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Foto: ChargeNode

En av Sveriges mest populära fjälldestinationer, Ramundberget i Funäsfjällen, storsatsar på elbilsladdning till sina gäster med hjälp av laddteknik från ChargeNode.

– Att tillmötesgå våra gästers behov, samtidigt som vi fortsätter att driva Ramundbergets långsiktiga hållbarhetsarbete, har varit de största drivkrafterna för oss att investera i laddinfrastrukturen, konstaterar Philip Flacké – ägare och vd på Ramundberget, i Funäsfjällen. ”Efter noga övervägande valde vi ChargeNode och vi skapar därmed den största enskilda laddplatsen i svenska fjällen, totalt 46 ladduttag runt Fjällgårdstorget för våra besökande gäster.

ChargeNode erbjuder en banbrytande laddteknik för storskalig elbilssladdning som innebär att flera bilar kan dela på en centraliserad laddinfrastruktur. Endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Lösningen eliminerar behovet av laddbox vid varje p-plats och genom smart styrning får alla bilar den laddning som de behöver.

– ChargeNode var det självklara valet. Deras smarta laddteknik gör att vi kan erbjuda fler laddplatser än vad vi från början tänkt oss. Vi befinner oss i en fjällmiljö med extrema temperatur- och väderomslag, där driftssäkerheten och att vi värnar om naturens resurser med hjälp av laddtekniken var avgörande för oss, fortsätter Philip Flacké.

Ramundberget har valt en balklösning från ChargeNode som innebär att uttag placeras i ett räcke längs med p-platserna, detta minimerar markarbete och underlättar framtida underhåll. Systemet kan enkelt skalas till hundratals laddplatser. ChargeNode levererar en helhetslösning där installation, drift, support och en molnbaserad betallösning ingår.