Advenica tar order av europeisk myndighet

Levererar Top Secret-lösningar toll europeisk myndighet. Foto: Advenica

Advenica, den svenska leverantören av cybersäkerhetslösningar, har fått en order från en europeisk myndighet gällande anpassning och leverans av VPN utrustning. Ordern är värd 5,9 miljoner kronor och ska levereras under 2020.

Advenica är sedan länge en väletablerad leverantör av cybersäkerhetslösningar till försvarskunder, både i Sverige och internationellt. Krypteringsprodukterna baseras på Advenicas patenterade teknologi och uppfyller myndighetens krav för att kunna kommunicera information som är klassad som Top Secret. Dessutom är de godkända för krypterad kommunikation av den högsta nivån av skyddsvärd information inom EU.

Ordern från den europeiska myndigheten gäller anpassning och leverans av VPN produkter, med löpande leverans under 2020.

– Vi jobbar mot kunder vars verksamhet kräver högassurans-lösningar för att värna om den mest skyddsvärda informationen. Advenicas produkter har framtidssäkrad teknik, användarvänlighet, exceptionell tillförlitlighet och hög assurans. Med våra lösningar kan kunderna ta sitt digitala ansvar – och samtidigt bidra till en säkrare värld säger Marie Bengtsson, vd.