Skyddar energiinfrastruktur mot cyberhot

Energikund i Österrike lägger order värd 1,5 miljoner på cybersäkerhetsprodukter från Advenica. Foto: Advenica

Advenica har fått en ny order på cybersäkerhetsprodukter och tjänster från en österrikisk kund inom energisektorn.

En vanlig lösning för att skydda känslig eller hemligstämplad information från läckage eller manipulation är att helt enkelt koppla bort den från andra nätverk. Det finns dock situationer då data behöver överföras till eller från det skyddade nätverket. Advenicas datadioder förhindrar inte bara intrång och upprätthåller nätverksintegritet utan förhindrar lika effektivt läckage samt upprätthåller nätverkssekretess. Denna säkerhetslösning med hög assurans skyddar tillgångar för operatörer inom ICS/SCADA eller försvarsindustrin.

Advenica har sitt huvudkontor i Malmö, Sverige och etablerade sig i Österrike i mitten av 2017 för att kunna tillhandahålla cybersäkerhetslösningar med hög assurans till fler kunder. Nu har företaget fått en ny order från en österrikisk kund inom energisektorn. Den nya ordern är värd 1,5 MSEK, avser datadioder & tjänster och kommer att levereras under 2021.

"Informationssäkerhet har högsta prioritet och många organisationer har höga krav. De har verksamheter som kräver säkerhetslösningar med hög assurans för att skydda sin mest värdefulla information när data behöver överföras till eller från ett skyddat nätverk. Genom att använda en datadiod kan du säkerställa att överföringen sker säkert utan att äventyra nätverkets integritet eller konfidentialitet" säger Markus Gursch, vd Advenica.