Årjäng stadsnät uppgraderas

Årjäng Stadsnät uppgraderar stadsnätet för 3000 kunder. Arkivbild

Årjäng Stadsnät uppgraderar stadsnätet för cirka 3000 kunder med hjälp av Waystreams nya ASR8000 och MS7000 switchar. Årjäng Stadsnät, nybliven medlem i MittNät, väljer nu att byta ut sin befintliga utrustning och istället använda Waystreams switchar för kundanslutningar och ASR8000 för aggregering av accessnätet. Med de nya switcharna från Waystream får Årjäng Stadsnät en robust och snabb fiberaccess som är enkel att drifta samtidigt som de nu ges bättre möjligheter för tillväxt och expansion.

– Vi välkomnar Årjäng till Waystream-familjen. Med våra nya access-switchar får man en plattform att växa vidare med när nu en allt större del av samhället blir uppkopplat. Den nylanserade produktfamiljen från Waystream erbjuder fler möjligheter för tjänster och funktioner än vad de tidigare haft. Det är något som både Årjäng och hela Mittnät kommer dra nytta av, säger Susanne Torrbacka, vd Waystream.

Waystream har levererat utrustning till Mittnäts anslutna stadsnät sedan 2015. Mittnät är ett samarbete mellan nio stadsnät i Arvika, Forshaga, Hammarö, Karlstad, Kil, Munkfors, Vansbro, Åmål och Årjäng. Årjäng har cirka 3 500 hushåll, de flesta med en fiberuppkoppling till stadsnätet.