Ny vd för Helsingborgs Hamn tillträder i höst

Foto: Helsingborgs Hamn
Bart Steijaert tillträder som ny vd för Helsingborgs Hamn den 1 september. Foto: Helsingborgs Hamn

Det är nu klart att Bart Steijaert tillträder som ny vd för Helsingborgs Hamn den 1 september. Han efterträder Niels Vallø som går i pension. Detta efter Helsingborgs Hamns styrelse nyligen fattat ett enhälligt beslut i frågan.

– Jag är stolt över förtroendet att tillträda tjänsten som vd för Helsingborgs Hamn. Sveriges andra största containerhamn är ett logistiknav av riksintresse. Med sin unika placering i det svenska transportflödet är hamnen en av Sveriges viktigaste för både import och export. Jag ser väldigt mycket fram emot att ta mig an uppdraget och vidareutveckla hamnens verksamhet, säger Bart Steijaert, tillträdande vd för Helsingborgs Hamn.

– Vi är glada att välkomna Bart Steijaert till Helsingborgs Hamn. Bart har flera års ledarerfarenhet på både operativ och strategisk nivå inom logistik och produktion i flera stora internationella företag. Han har också ett brett nätverk och kunnande kring framtidens utmaningar för logistik och transportfrågor med fokus just på hamn- och sjöfart, säger Ulrika Stålnacke, styrelseordförande för Helsingborgs Hamn.

Bart kommer närmast från Axess Logistics där han varit vd i Sverige och Danmark sedan 2011 och dessförinnan var han chef för det operativa arbetet på Copenhagen Malmö Port. Han är utbildad inom maritim logistik och juridik vid universitet i Holland och Belgien.