Stockholm Arlanda Airports nya storhotell växer

Bild: Swedavia.

Swedavia och hotelloperatören Nordic Choice Hotels kom i oktober förra året överens om att Arlandas nya storhotell ska drivas av Comfort Hotel. Med kraftigt ökat antal passagerare på flygplatsen så har parterna nu bestämt att hotellprojektet ska växa. Hotellet, som planeras att öppna i slutet av 2019, utökas därför med 40 rum.

Antalet flygpassagerare på Arlanda flygplats ökar kraftigt. Det första kvartalet 2017 reste 2,1 miljoner passagerare till eller från Arlanda flygplats. Det är en ökning med sex procent jämfört med samma period 2016. Det ökade trycket på flygplatsen ökar också behovet av logimöjligheter. 

- Arlanda flygplats är en framgångssaga. Flygplatsen växer så att det knakar och vi med den. Nu bygger vi ut hotellet redan innan första spadtaget för ursprungshotellet är taget. Det här skärper Stockholms och Sveriges konkurrenskraft och jag är väldigt stolt över att vi får vara en del av det arbetet, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.

Stockholm Arlanda Airport växer snabbt. Sedan 2010 har resenärstillväxten ökat med 40 procent från 16 till 23 miljoner resenärer. Sedan 2013 har Arlanda fått 14 nya interkontinentala flygförbindelser. För att möta tillväxten förbereds nu ett 14 våningar högt hotell för främst fritidsresenärer och familjer i segmentet “affordable luxury”.

- Vi är glada över att ha tecknat avtal med Nordic Choice Hotels som operatör för Stockholm Arlanda Airports nya storhotell. Det nya hotellkonceptet möter efterfrågan från den moderna resenären och är helt i linje med den efterfrågan som vi ser i vår resenärsökning. Vi investerar stort i utvecklingen av en helt ny flygplatsstad för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef Swedavia.

Hotellet, med en yta på 20 000 kvadratmeter fördelat på 14 våningar, får en kombinerad lobby och lounge, restaurang, bar, vinterträdgård.

Byggstarten planeras till sommaren 2017 med inflyttning under 2019.