Volvo Group Innovation Summit fokuserar på transporter i framtidens smarta städer

Med fokus på Smarta städer - framtidens infrastruktur och transporter, ska Volvokoncernen stå som värd för invigningen av Innovation Summit i London den 16 maj. Evenemanget samlar deltagare i ledande befattningar inom politik, transportsystem, industriorgan och tillverkare.

Syftet med evenemanget är att undersöka innovationens roll inom kommersiella transporter, inklusive automation, elektromobilitet och konnektivitet samt hur de kommer att fungera i morgondagens städer.

Evenemanget i London är det första i en serie av liknande arrangemang, som ska hållas runt om i världen under 2017, inklusive Bryssel och Beijing. Innovation Summit är utformat för att ta debatten vidare och introducera nytänkande inom viktiga aktuella frågor som luftkvalitet och luftföroreningar, framkomlighet/trängsel, hälsa och trafiksäkerhet.  

Volvokoncernen ska också demonstrera några av sina senaste innovationer inom forskning och utveckling, en helt eldriven buss, en självkörande sopbil och en eldriven kompaktgrävare i konceptutförande.

– Frågor som luftkvalitet och trafiksäkerhet far med rätta allt större betydelse, både politiskt och socialt, speciellt i tätbefolkade städer som till exempel London", säger Lars Stenqvist, Chief Technology Officer inom Volvokoncernen.