Volvo öppnar nytt testområde i Eskilstuna

Bygger test- och demoområde för hållbar kraft, uppkoppling och autonoma lösningar. Foto: Volvo

Volvo Construction Equipment, Volvo CE, utmärker sig inom anläggningsindustrin genom att bygga världens första test- och demonstrationsområde för elektriska och autonoma transportlösningar på sitt kundcenter i Eskilstuna. Byggandet har redan inletts på ett helt nytt område på Volvo Customer Center i Eskilstuna som ska bli dedikerat till att testa och demonstrera de senaste innovationerna inom hållbar kraft, uppkoppling och autonoma lösningar.

Detta 66 000 kvadratmeter stora och inhägnade innovationsområde kommer att innehålla en väg för eldrivna, automatiserade och fjärrstyrda maskiner med laddningsinfrastruktur och 5G-anslutning, en byggnad med kontrollrum och utbildningslokaler, en läktare för kunder och ett utbildningsområde för assistfunktionerna i Volvo Co-Pilot.

Den autonoma transportlösningen TARA från Volvo Autonomous Solutions kommer att vara i fokus bland de innovationer som visas. Det är en lösning som är utvecklad för avgränsade arbetsplatser, som stenbrott eller gruvor.

– Vi är glada över att kunna demonstrera vår kompletta TARA-lösning för våra kunder, inklusive hur vi etablerar och driver arbetsplatsen, hur vi laddar och förvarar våra TA15 eldrivna autonoma dumprar och hur vi hanterar kontrollrummet och övervakningen - allt i en helt ny och toppmodern anläggning, förklarar Calle Skillsäter, teknisk specialist på uppkopplade maskiner på Volvo Autonomous Solutions.

Den inhägnade och säkra banan visar fjärrstyrda maskiner, som är idealiska för arbete i stenbrott eller gruvor, med två riggar för fjärrkörning installerade i ett av kontrollrummen. Ett annat av kontrollrummen kommer samtidigt i realtid att visa hur företagets tjänster för drifttid och produktivitet kan minska kundernas totala ägandekostnad och storleken på verksamheten.