Alstom breddar sina mobilitetssystem

Alstom breddar sitt utbud av kollektivtrafikfordon. Här demonstreras Aptis, en helelektrisk buss avsedd för stadstrafik. Foto: Christer Wiik
Henri Poupart-Lafarge, vd och styrelseordförande för Alstom-koncernen. Foto: Christer Wiik
Det helautomatiserade taxi/minibuss-fordonet EasyMile EZ10. Foto: Christer Wiik

Text: Christer Wiik

Under parollen ”Smart Mobility” vill den franska tågtillverkaren Alstom exponera sitt breddade utbud av transportlösningar. Under en internationell pressträff demonstrerade bolaget sina nya mobilitetssystem, anpassade efter den moderna, smarta staden. Tjänsterna och fordonen kommer att presenteras inför en bredare publik på årets UITP-mässa i Montreal i maj.

En transporttrend som nu sveper över världen i takt med den ökade digitaliseringen, som i sin tur skapar enorma informationsmängder, är de nya möjligheterna att skapa det s.k. sömlösa resandet, att friktionsfritt kunna resa från dörr-till-dörr utan avbrott.

-  Kollektivtrafikresenärerna ställer allt högre krav. De vill ha, förutom hög komfort och tillgänglighet, även full kontroll och information om hela resan och därtill hundra procent uppkoppling. Det hävdar Henri Poupart-Lafarge, vd och styrelseordförande för Alstom-koncernen med huvudkontor i Paris.

Poupart-Lafarge vill även understryka att de järnvägssystem som Alstom utvecklar blir allt mer integrerade med övriga kollektivtrafiksystem.

- Vi levererar inte bara spårfordon med tillhörande tjänster och underhåll utan vi erbjuder helhetslösningar inom mobilitet, säger Henri Poupart-Lafarge. Under presskonferensen passade han på att uppmärksamma några av bolagets nya informationssystem, specifikt framtagna för den moderna stadens kollektivtrafik:
Optimet Orbanmap, är ett dynamiskt informationssystem som förser tunnelbaneresenärer med uppdaterad visuell information i realtid om hela metrosystemet och om samtliga tågs position och tidtabellhållning, Dess systersystem "Optimet real-time train occupancy", ger tågresenären realtidsinformation om respektive vagns passagerarantal.
Under pressträffen presenterade även Alstom kollektivtrafikinformationssystemet Mastria, det nya helautomatiserade taxi/minibuss-fordonet EasyMile EZ10 samt den helt elektriska bussen för stadstrafik, Aptis.

Läs mer om Alstoms nya transportlösningar i Nordisk Infrastruktur Nr 3.