Malmberg bildar bolag i Norge

Nybildade Malmberg Norge: Sofia Knudsen, Jan Henrik Knudsen, Iver Bakkeli. Foto: Malmberg

Malmberg är framgångsrika i Norge och utför just nu till exempel stora installationer för Frevar Vattenverk i Fredrikstad med filterbottentekniken Triton. Från och med den 1 mars 2019 satsar man med eget bolag och kontor med flera medarbetare. Platsen är i Drammen utanför Oslo.

De medarbetare som startar upp verksamheten i Drammen, Norge är:

Sofia Knudsen kommer närmast som Sales Manager för kommun/industri i Krüger Kaldnes. Iver Bakkeli är maskiningenjör och kommer från Krüger Kaldnes AS närmast där han arbetat som avdelningschef service/eftermarknad. Jan Henrik Knudsen är styrelseledamot och affärsutvecklare i det norska bolaget och har senast arbetat som Affärsutvecklingschef för Krüger Kaldnes AS/Veolia.

Erik Malmberg- vd Malmberg Water kommenterar den nya bolagbildningaen:

– Det här är en framtidssatsning med stor potential. Norge har alltid varit en intressant miljöteknikmarknad för Malmberg och våra biogas uppgraderingsanläggningar finns redan i Norge på flera ställen, så som den ”Magiska fabrikken” i Tönsberg eller i Bergen Kommun med flera. Nu bygger vi upp en stabil närvaro på den norska vattenreningsmarknaden där vi kan erbjuda mycket process-och teknisk erfarenhet från Sverige.