Alingsås Sprängtjänst förvärvar Uddevalla Bergsprängning

Uddevalla Bergsprängningkommer nu att drivas vidare utan förändringar med nya ägare. Foto: Alingsås sprängtjänst

Alingsås Sprängtjänst Entreprenad  har förvärvat Uddevalla Bergsprängning.  Uddevalla Bergsprängning, är ett auktoriserat bergsprängningsföretag med verksamhet i först hand inom Trestadsområdet med en omkrets. Toivo Johansson, ägare av Uddevalla Bergsprängning, började år 1975, då 18 år gammal, arbeta hos sin far som var bergsprängare. Nu drygt 40 år senare kände Toivo att det var rätt tid att sälja och är mycket positiv till beslutet.

– Jag närmar mig 65 år och jag kände att det var en lämplig tid att sälja. Jag har ingen närstående som kan ta över bolaget utan valde att i stället sälja för att trygga framtiden för alla anställda och bolaget. Bolaget kommer nu att drivas vidare utan förändringar fast med nya ägare. De närmaste tre åren planerar jag vara kvar som vd och arbeta som vanligt. Jag är mycket nöjd över Alingsås Sprängtjänsts förvärv av bolaget och ser fram emot utvecklingen, säger Toivo.

Alingsås Sprängtjänst grundades 1971 och sysslar med borrning, sprängning och hydraulspräckning av berg. Bolaget drivs idag av Martin och Niklas Hermansson samt Robert Svensson. Verksamheten är uppdelad i två bolag med totalt 18 anställda. De huvudsakliga verksamheterna är små- och mellanstora entreprenadjobb ofta i vibrationskänsliga miljöer samt borrning och sprängning i ett 30-tal bergtäkter. Arbetsområdet är främst västra och södra Sverige. För Alingsås Sprängtjänst var Uddevalla Bergsprängning intressant att förvärva av flera anledningar.

– Uddevalla Bergsprängning geografiska placering var intressant område för oss att utvecklas på. Det är också ett välkänt bolag med kunnig personal och har gott rykte i branschen. Uddevalla Bergsprängning fortsätter som tidigare med Toivo som vd och även Alingsås Sprängtjänst förväntas rulla på som tidigare. Däremot förväntar vi oss mer positiva synergier och samarbete mellan bolagen efter hand, säger Robert Svensson, vd på Alingsås Sprängtjänst Entreprenad.