ChargePoint påskyndar övergången till elektrisk mobilitet

ChargePoint förbättrar elbilsförarnas körupplevelse. Foto: ChargePoint

ChargePoint fungerar nu med appen Android Auto, vilket gör övergången till elmobilitet enklare och mer sömlös för förare. Denna nya integration inför väsentlig laddningsinformation i fordonet, så att förare smidigt kan få åtkomst till den direkt via bilens infotainmentsystem.

– På ChargePoint vet vi att övergången till elmobilitet bygger på förarupplevelse och ChargePoints Android Auto-app är ytterligare ett avgörande steg i den utveckling som redan pågår, framdriven av mjukvara och ökad uppkoppling,” säger Bill Loewenthal, Senior Vice President, Product, ChargePoint.

– Genom att integrera viktiga laddningsdata direkt i bilens infotainmentsystem blir förarna ännu mer kapabla och informerade. Med möjligheten att kunna ansluta sin telefon direkt till elfordonet via Android Auto kan förare nu få tillgång till ChargePoint-appens information direkt via bilens display. Den förbättrade anslutningen mellan app och fordon representerar nästa fas i hur förare och passagerare driver fram mobilitet och hur ChargePoint levererar teknologilösningar för att möta elbilsförarnas behov - nu och i framtiden.

Från och med nu kommer Android-användare att kunna utnyttja kraften i ChargePoint-appen på sin fordonsdisplay genom att helt enkelt ansluta en Android-telefon som kör Android 6.0 eller högre, med ChargePoint-appen installerad, till ett Android Auto-kompatibelt fordon. De viktigaste funktionerna i applikationen inkluderar:

  • Karta med närliggande stationer;
  • Möjlighet att kontrollera stationsstatus;
  • Välja en stationslista för mer detaljerad information;
  • Påbörja en laddningssession;
  • Filtrera närliggande stationer efter laddhastighet, tillgänglighet och kostnad; 
  • Kompatibilitet med förarens elbilsmärke och modell; och
  • Om en station är upptagen kan föraren använda appen i bilen för att klicka på ”Notify Me”, för att ta reda på när stationen blir tillgänglig igen.

Denna integration med Android Auto understryker ChargePoints över tio år långa arbete med att förbättra upplevelsen för förare och företag, för att hjälpa till att påskynda övergången till elektrisk mobilitet.