IP-Only förvärvar Trelleborgs stadsnät

IP-Only investerar i fiberutbyggnaden i Sverige. Foto: IP-Only

Trelleborgs kommun och IP-Only har tecknat avtal om att IP-Only förvärvar Trelleborgs stadsnät. Förvärvet innebär att kommunens ägande och förvaltande av kommunens fibernät övertas av IP-Only. Stadsnätet kommer att integreras i IP-Onlys organisation. Trelleborgs stadsnäts försäljning uppgick för helåret 2019 till 7 485 000 kronor och drygt 1 500 hushåll och företag är anslutna till stadsnätet.

– Det krävs stora investeringar för att driva och utveckla fibernät. Vi har haft många samtal, och den bästa och mest logiska vägen att nå kommunens digitaliseringsmål är att låta en erfaren och större aktör ta över utvecklingsarbetet och förvaltningen av stadsnätet. IP-Only har en mångårig erfarenhet av fiberutbyggnad, inte minst på landsbygden, och är en logisk ägare med resurser, expertis och lokalt engagemang, säger Fredrik Geijer, kommundirektör på Trelleborgs kommun. 

– Vi har länge haft ett gott samarbete med Trelleborgs kommun, och vårt förvärv av stadsnätet är ett resultat av en längre strategisk dialog. Vi brinner för att koppla upp svenska hushåll, företag och offentliga verksamheter till det snabbaste och stabilaste bredband som finns, och ser fram emot att göra det även i Trelleborg. Att kombinera organisk utbyggnad med strategiska förvärv är en central del av vår övergripande strategi och tillväxtagenda, säger Henrik Gustafsson, chef Regional Management, Sales and M&A för Consumer på IP-Only  

IP-Only har kopplat upp över 200 000 hushåll i Sverige, vilket innebär att nästan 500 000 personer fått snabbt och stabilt bredband. I Post- och telestyrelsens nya rapport om fiberutbyggnaden är IP-Only den som investerar mest på fiberutbyggnaden i Sverige, och det enda företaget som ökar investeringarna. Företaget är etablerat i 115 kommuner över hela landet, och ser positivt på fler djupa samarbeten med kommunerna i Sverige. 

– Vi har aldrig anslutit så många hushåll som vi gör i dag, och ser fram emot att fortsätta vara den ledande aktören i Sverige. Vi är glada över förtroendet vi fått av Trelleborgs kommun, och har en offensiv plan för kommunen. Vi vill koppla upp så många som möjligt, precis som vi gör i övriga landet. Ytterst är det en demokratifråga, din bostadsadress ska inte bestämma om du ska ha snabbt bredband eller inte, säger Fredrik Borg, chef Consumer på IP-Only.