SAS flyger direkt Arlanda-Rhodos

Terminal 5, Arlanda. Foto: Daniel Blom

Inför sommaren 2018 lanserar SAS ännu en direktlinje till Grekland, nu till ön Rhodos.

Med sin placering längst söderut i Egeiska havet kan Rhodos erbjuda en naturskön ö med bergigt och grönt landskap, citrusodlingar och olivlundar. Avgångarna från Stockholm Arlanda Airport sker på onsdagar och lördagar under sommaren.

SAS kommer att flyga till och från Rhodos på onsdagar och lördagar mellan den 23 juni och 4 augusti. Idag flyger SAS direkt från Stockholm Arlanda Airport till Aten, Thessaloniki, Chania på Kreta och Mykonos.

Med vackra stränder, vandringsleder och staden Rhodos med den medeltida stadskärnan som finns med på Unescos världsarvslista har ön något för alla.

– Det är glädjande att SAS underlättar för svenska semesterfirare att ta sig till den grekiska övärlden i sommar. Vi ser en markant ökning på efterfrågan till Medelhavsdestinationer. På bara fem år har våra greklandsresenärer nästan dubblerats, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

– Vi fortsätter att anpassa våra destinationer efter våra resenärers önskemål, och ser att allt fler vill resa med oss på fritiden, inte minst på sommaren. I år storsatsar vi förutom på Grekland, nu med Rhodos som femte destination från Stockholm, även på Portugal, Italien, Spanien och Kroatien med nya eller fler linjer under sommaren till bland annat Lissabon, Palma, Verona, Malaga och även Beirut via Köpenhamn, säger Anders Wahlström, försäljningschef på SAS Sverige.