Thomas Betong blir komplett leverantör inom prefab

Fabriken i Sollebrunn tillverkar prefabricerade betongelement i form av bland annat stommar, bjälklag, väggar och balkonger. Foto: Thomas Betong

Sollebrunns Betongelement, som sedan 2021 ägs av Thomas Concrete Group, byter namn till Thomas Betong. Med detta breddas Thomas Betongs erbjudande ytterligare och företaget blir nu en helhetsleverantör inom prefab.

– Tack vare Sollebrunns Betongelement blir vi nu en helt komplett leverantör av prefablösningar och får möjlighet att utveckla vårt redan breda kunderbjudande. Vi ser också detta som en chans att ytterligare påverka branschen mot att bygga mer hållbart och resurseffektivt, säger Carina Edblad, vd på Thomas Betong.

Sollebrunns Betongelement grundades 1996 och tillverkar prefabricerade betongelement i form av stommar, bjälklag, väggar, balkonger, pelare och trappor. Fabriken har ett eget snickeri och bygger formarna på plats samt samarbetar med lokala speditörer för att lösa logistiken till kunder i både Sverige och Norge.

Företaget köptes 2021 av Thomas Concrete Group och under 2022 påbörjades arbetet med att integrera verksamheten i Sollebrunn med Thomas Betong. Detta arbete är nu är slutfört.

– Vi välkomnar Sollebrunns Betongelement in i Thomas Betong och ser nu fram emot att få erbjuda våra kunder ett ännu bredare sortiment av prefab och betong, avslutar Carina Edblad.