Exklusiv visning av nya Skurubron

Nackabor de första att passera nya Skurubron. Foto: Trafikverket

Anders Lyrner Morén kunde tillsammans med 330 andra Nackabor besöka bygget av Skurubron i en exklusiv visning för närboende. Varje grupp leddes av två guider från Trafikverket och entreprenören Itinera som berättade om bron och hur man byggt den.

– Det var häftigt, stort och mäktigt att gå ut på bron och att se hela brokonstruktionen på nära håll i montagehallen. Jag blir fascinerad av dem som har svetsat ihop det kraftiga brostålet, säger Anders Lyrner Morén.

Familjen Flodfält, som bor några hundra meter norr om Skurubron, nappade på inbjudan.

– Vi kom hit för det är exklusivt att få besöka bron innan den är klar. Vi störs inte av brobygget, men för oss är det stökigt i trafikplats Skuru när den byggs om för att passa två broar. Vi har stora förhoppningar på gamla bron eftersom en del bli gång- och cykelväg, säger Camilla Flodfält som var här tillsammans med Micke, Pontus och Freja.    

Många besökare stannade till vid tältet utanför montagehallen innan de gick hem. Här kunde de få mer information och prata med Trafikverkets och Itineras projektledare och personal, samt representanter från Nacka kommun.

– Vi har länge velat bjuda in de som bor nära bron och påverkas av bygget för att berätta om vårt arbete och svara på deras frågor, men pandemin har fördröjt det. På en byggarbetsplats på hög höjd måste besök också genomföras på ett säkert sätt. Så jag glad att vi kunde ta emot så här pass många, säger Åse Wallin, projektledare på Trafikverket.