E45 stängs vid Överhogdals kyrka

Trafikverket stänger av vägen eftersom arbetsmiljön på bron inte är säker. Foto: Trafikverket

Trafikverket stänger av E45 vid Överhogdals kyrka i Härjedalens kommun i en vecka på grund av ett arbete på bron över Hoan. Trafikverket arbetar sedan i april med att förbättra bron över Hoan för att förlänga den tekniska livslängden. Med ny beläggning på vägen och nya övergångar mellan bron och vägen blir trafikanternas färd över bron smidigare.

På grund av att förbipasserande inte har respekterat skyltningen och inte kört försiktigt vid vägarbetet måste Trafikverket nu stänga av vägen. Bland annat har förbipasserande trafik tryckt undan barriärer på bron och kört ner skyltar. Nästa vecka ska nya övergångskonstruktioner monteras.

– Vi måste tyvärr stänga av vägen eftersom arbetsmiljön för de som jobbar på bron inte är säker. En positiv effekt av att tvingas stänga är att vi nu kan arbeta ostört och därmed mer effektivt. Det gör att arbetena kommer att gå två till tre veckor snabbare, säger Alexander Vengelin, projektledare på Trafikverket.

Avstängningen innebär att alternativa vägar måste användas under tiden. Trafikverket beräknar att det generellt blir cirka 30 minuters längre resa på grund av avstängningen.