Easypark och Mer Sverige i samarbete

Easypark utvidgar sitt nätverk för elbilsladdning med fler laddstationer. Foto: Easypark

Easypark utvidgar sitt nätverk för elbilsladdning med fler laddstationer i hela landet. Genom ett nytt samarbete med laddoperatören Mer Sverige blir det nu ännu enklare för elbilsförare att betala sin laddning, direkt i Easypark-appen.

Mer Sverige är en laddoperatör med över 2 400 publika ladduttag på laddstationer från Kiruna i norr till Ystad i söder. Easypark har sedan innan samarbete med flera andra rikstäckande laddoperatörer, och tar i och med detta i ytterligare ett steg för att underlätta för elbilister runt om i Sverige.

Samarbetet mellan Easypark och Mer Sverige inleds nu och antalet laddstationer kommer utökas kontinuerligt. Samarbetet beräknas vara i full drift i slutet av mars. Genom samarbetet kan alla som kör elbil och använder Easyparks app hitta laddstationer i hela Sverige och betala sin laddning direkt i appen. 

– Precis som inom parkering finns det ingen gemensam standard för betalning av laddning. Genom att integrera fler och fler laddnätverk i vår rikstäckande app behöver bilisterna inte tänka på hur betalning för vare sig parkering eller elbilsladdning går till när de reser mellan städer i vårt avlånga land. Easypark löser båda delarna, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark.

Bara under 2021 nyregistrerades över 61 000 nya elbilar i Sverige och idag finns drygt 120 000 elbilar i landet. Den kraftiga tillväxten gör att behovet av laddning ständigt ökar.

– Easypark erbjuder en smidig lösning för betalning av parkering men också laddning. Med detta samarbete vill vi på Mer göra det enklare för elbilisterna att få tillgång till våra publika laddstationer genom att kunna betala för laddning och vid behov parkering i ett och samma gränssnitt, säger Fredrik Nordin, Managing Director på Mer Sverige.