Gjutningsarbetet för bron över Bredemadsvägen på E4-bygget återupptas

Svevia fått i uppdrag att färdigställa bron över Bredemadsvägen på E4-bygget. Foto: Markus Marcetic/Svevia

Ombygget av E4 förbi Ljungby har stått stilla sedan slutet av november sedan det danska bolaget Barslund gick i konkurs. Någon ny huvudentreprenör finns fortfarande inte, men i veckan startas i alla fall gjutningen av bron över Bredemadsvägen. Det rapporterar SvT Nyheter.

När Barslund plötsligt gick i konkurs i slutet av november stannade hela ombygget av E4 förbi Ljungby upp. Gjutningen av bron över Bredemadsvägen skulle precis starta när beskedet kom. Nu har Svevia fått i uppdrag att färdigställa bron, då formar och armeringar redan finns på plats.

– Vi uppmanar nu alla trafikanter att köra försiktigt och ta det lugnt i trafiken, säger Anna Karlsson, projektledare på Trafikverket.

Barslunds konkurs drabbade mängder av underentreprenörer, bland annat Per Johanssons företag i Ljungby som stod redo att leverera betongen till den nya bron. Att bron nu ska göras klar blir lite plåster på såren, då kontraktet på betongen fortfarande kvarstår.

– Bron är en stor volym, alla volymer är värdefulla, så det är värdefullt att det kommer igång, säger Per Johansson till SVT Småland.

De stora förlusterna ligger dock utanför brobygget.

– Vi har ju levererat mängder av väggrus som vi inte fått betalt för. Sammanlagt handlar det om cirka fyra miljoner kronor. Vi är så starka att vi klarar det, men det innebär ju att vi får låna pengar till nyinvesteringar till exempel, säger Per Johansson.