Huawei uppmanar telekomindustrin att samarbeta kring 5G-utvecklingen

Ken Hu talar om 5G-utveckling under MBBF 2021. Foto: Huawei

Utvecklingen av 5G har de senaste åren skett i rasande takt och stora framgångar har redan uppnåtts. Men fortfarande finns stora utvecklingsmöjligheter inom flera områden. För att denna potential ska uppnås är det viktigt att telekombranschen, kunder, leverantörer och partners samarbetar för att driva utvecklingen framåt. Detta var huvudbudskapen under öppningsanförandet av Ken Hu under Huaweis Global Mobile Broadband Forum.

Den tolfte årliga upplagan av Huaweis Global Mobile Broadband Forum MBBF har nyligen avhållits. Årets event gick av stapeln i Dubai, och inleddes med ett anförande av Huaweis Rotating Chairman, Ken Hu. Han talade om det nuvarande läget för 5G -utveckling och nya möjligheter framåt.

– På bara fem års kommersiell utrullning har 5G gett en avsevärd uppgradering av mobilupplevelsen för konsumenter, och det börjar även ge effekt i olika branscher världen över. Framstegen var också mycket snabbare än vi förväntat oss, sa Ken Hu.

Även om framstegen har varit stora noterade Hu att det fortfarande finns några förbättringsområden. Hu nämnde specifikt tre möjligheter som kommer att driva nästa steg i 5G-teknikens tillväxt: Extended Reality-tjänster, B2B-marknaden och koldioxidsnål utveckling. Inom dessa tre områden nämnde Hu flera av Huaweis innovationer och projekt för att driva utvecklingen framåt.

Han fortsatte med att tala om bredare förändringar som kommer att ha en långsiktig inverkan på telekomindustrin, inklusive accelererad digital transformation orsakat av pandemin, hur cloud och AI har blivit måsten för alla organisationer, och hur världen nu tar klimatförändringarna på allvar. Dessa trender ger enligt Hu många möjligheter för telekombranschen.

– Vi har sett så många förändringar under de senaste två åren - med pandemin, tekniken, näringslivet och ekonomin, avslutade Hu. "Framöver, när världen börjar återhämta sig, måste vi se möjligheterna framför oss och göra oss redo för dem. Gör vår teknik redo, gör våra företag redo och gör våra möjligheter redo".