Fiberutbyggnaden fortsätter öka

60 000 personer fått snabbt och stabilt bredband. Arkivbild

Den goda utbyggnadstrenden fortsätter för IP-Only. Till och med september har 29 035 hushåll anslutits till snabbt bredband, vilket betyder att över 60 000 personer fått det snabba och stabila bredbandet som de inte hade för ett år sedan. Och takten ökar. Under september anslöt företaget 15 procent fler hushåll jämfört med samma period förra året.

Fiberutbyggnaden sker över hela Sverige, med några områden som stack ut under september. Topplista flest antal personer som fick snabbt bredband under månaden:

  1. Stockholms län 1 660
  2. Jämtlands län 1 292
  3. Västra Götaland 999
  4. Uppsala län 872
  5. Kalmar län 766

Senaste tiden har flera politiska partier sagt att de vill satsa mer pengar på bredbandsutbyggnaden, något som IP-Only ser positivt på. Men det krävs mer än bara enskilda satsningar från politiker för att lösa framtidens digitala utmaningar, enligt företaget. Samarbete är en nyckel för framgång.

– Vi har dagliga samtal med stadsnät, kommuner och regioner hur vi tillsammans kan agera för att bygga ut bredbandet så snabbt som möjligt – men också om hur vi bäst utvecklar och förvaltar bredbandet som redan finns, säger Henrik Gustafsson, kommersiell- och samverkanschef på IP-Only.