Björn Sundin blir strategisk rådgivare hos Downtown Advisors

Björn Sundin ansluter till ett växande Downtown Advisors. Foto: Downtown Advisors

Downtown Advisors expanderar och Björn Sundin, etablerad strategisk rådgivare med en lång bakgrund inom Socialdemokraterna, ansluter till byrån som senior rådgivare. Björn Sundin har sin bakgrund främst i Örebro kommun. Där ledde han som kommunalråd 2011–2017 arbetet med att öka bostadsbyggandet och att snabba på de kommunala processerna kring planering och byggande. 

Jag ser fram emot att i högre grad få använda min erfarenhet inom stadsutveckling och byggande till att hjälpa etablerade aktörer att göra Sveriges städer bättre, mer hållbara och mer attraktiva. Hos Downtown Advisors får jag jobba med konsulter med verklig erfarenhet av stadsbyggnad och vi kommer göra verklig skillnad för fastighetsägare, byggföretag och andra som vill bidra till goda städer, säger Björn Sundin.

Björn Sundin har haft ledande politiska uppdrag i närmare tjugo år och under hans år som kommunalråd utsågs Örebro till Årets Friluftskommun, Årets stadskärna, Årets miljöbästa kommun samt Årets Arkitekturkommun. Tidigare i livet har Björn jobbat som journalist, pressansvarig på TCO och förbundssekreterare på Vårdförbundet.

Vi är mycket glada över att kunna knyta Björn Sundin till oss. Hans spetskompetens inom samhällsbyggnadssektorn på det kommunala planet bidrar tillsammans med våra andra rådgivares kompetens till att vi kan erbjuda ett ännu skarpare team till våra uppdragsgivare, säger Downtowns vd och grundare Petter Lindfors i en kommentar.

Downtown Advisors är politiska experter med fokus på stadsutveckling och infrastruktur. Våra rådgivare har alla en lång och gedigen politisk bakgrund. Vi assisterar våra kunder med att förstå och lösa komplexa politiska frågor inom samhällsbyggnad.