Käppalaförbundet tillsätter ny vd

Pär-Ola Andersson ny vd för Käppalaförbundet. Foto: Bengt Edström

Käppalaförbundets styrelse utsser Pär-Ola Andersson till ny vd för Käppalaförbundet. Pär-Ola Andersson tillträder vd-tjänsten den 6 mars 2023.

Pär-Ola Andersson är civilingenjör i kemiteknik från KTH. Han har arbetat på Nynas sedan 1998 där han bland annat har varit platschef och raffinaderichef på företagets anläggning i Nynäshamn samt under flera år innehaft tjänsten som vd för företagets tyska verksamhet.

– Jag är mycket nöjd med att Pär-Ola Andersson har accepterat vs-rollen på Käppalaförbundet. Hans tidigare erfarenheter och goda ledaregenskaper kommer att vara en stor tillgång i det fortsatta arbetet med att utveckla förbundet och Käppalaverket för framtiden, säger Daniel Källenfors, styrelseordförande i Käppalaförbundet.

– Jag tackar för förtroendet och är väldigt glad över att få möjlighet att bidra till Käppalaförbundets viktiga verksamhet och de stora investeringsprojekt som pågår för ökad kapacitet och en renare miljö i Östersjön. Jag ser fram emot att leda verksamheten och utveckla den i samarbete med förbundsstyrelsen och tillsammans med förbundets erkänt duktiga medarbetare, säger Pär-Ola Andersson.

Käppalaförbundets nuvarande vd, Andreas Thunberg, slutar sin tjänst den 31 december 2022 efter 16 år på förbundet, varav fem som vd. I januari tillträder han en tjänst som vd för Norrvatten.

– Jag vill tacka Andreas Thunberg för ett framgångsrikt arbete och gott samarbete och önskar honom lycka till i hans framtida karriär, säger Daniel Källenfors.